Skip to main content

sekolah_cinta 1


Syed Mukriz Al Hadi
-Riz
-17 thn

-175 cm
-80 kg -Putih
-Ego,gemar bermaib bola keranjang and musuh Ketat Daniella..


Khairil Azmi Dato Mahmood
-Ken
-17 thn

-175 cm
-78 kg
-kuning langsat
-periang,ramah,kadang kala berlawak agak kasar n menpunyai lesung pipit yang menawan.


Danial Allyas Engku Raziq
-Dani

-17 thn

-176 cm
-80 kg
-Putih
-abang yang penyayang, anak yang baik, cuma down cket dlm pelajaran.. tapi berjaya dgn bantuan adik kembarnya.


Farek Iqmal Anuar
-Ek
-17 thn
-171 cm
-78 kg
-sawo matang
-paling rendah antara semua and paling pandai diantara semua dalam semua aspek kecuali CINTA dan juga seorang pengawas!

Imran Anic lewis Dato Idham Lewis
-Im,nic
-17 thn
-175 cm
-Sawo Matang
-cousin kepada Dani dan nieylla, bapanya berketurunan french tp mukanya lebih melayu dari org melayu.
Daniella Allyssa Engku Raziq
-nieylla,lyssa
-17 thn
-165 cm
-Putih
-Bersama teman dia kelihatan matang tetapi bila bersama keluarganya specially dgn abg nya dia kelihat begitu manja..dan kelihat begitu garang bila bertengkar dgn Riz

Nathalie Anayli Dato Kamal
-Nathalie,Si manis chemist
-17 thn
-165 cm
-Kuning Langsat
-Di dalam kelas kelihat seperti extra superb nerd...tapi bila menjejakkan kaki keluar kelas ia menjadi seorang gadis yang lincah dan agak sedikit degil...

Amy Aryana Mikail
-Amy
-17 thn
-168 cm
-Putih Kuning
- Periang dan suka memendam perasaan tetapi dia tetap memainkan peranan sebagai rakan yang baik.

Luisa Lyna Dato Rahman
-Lulu
-17 thn
-166 cm
-Putih
-Cantik, suka bermekap walaupun dilarang berkali2 oleh Ek, kerana tidak mempunyai keyakinan diri tanpa mekap di wajahnya.

Laili Insyirah
-Syirah
-17 thn
-165 cm
-kuning langsat
-anak angkat Datin Rosnah ibu kepada Im.. tapi cukup dibenci oleh Im.. berkerja sebagai pelayan di sebuah restaurant berdekatan sekolah untuk menambah pendapatnya kerana tidak mahu menyusahkan ibu angkatnya.. selalu di buli oleh IM tetapi mempunyai kawan yang setia seperti Nieylla,Lulu,Nathalie dan Amy.

Comments

Popular posts from this blog

143 senior empat mata!

Bosan.. jadi buatlah cerpen syok sendiri.. kalau rajin bacalah n comment ek.

“Hoi!!”
“Opocot mak kau jatuh!”

Huh! Jatuh bersepai jantung aku dengan jeritan yang sungguh kurang ajar itu. Menggelegak juga jantung,hati,hempedu aku sekarang ni. Farhan yang sedang bercekak pinggang di hadapannya dijeling tajam.

“Dah la kau tak buat apa yang aku suruh! Kau sumpah mak aku jatuh lagi!!”

E’eh.. aku tak main sumpah-sumpah ni.. Ingat ni cerita sumpah bunian ke apa..

“Saya terkejutlah! Mana ada terniat di hati saya yang murni lagi suci ni nak menyumpah.”

Farhan masih mempamerkan rupa garangnya..

“Kau cium tiang basket ball tu sekarang.. dalam masa 10 saat”

“Hah?!”

Bingung. Tangannya sudah mengaru kepala yang tidak gatal itu.

“Sekarang!!!!”

Oleh kerana perasaan gemuruh meluap-luap apabila mendengar jeritan itu, Helina berlari ke arah tiang basket ball dengan lajunya.

“Ekkkk....”

dum! Hah, kan dah terover limit.. tu bukan lagi cium.. tu tersembam namanya. Akibat rasa gemuruh yang dialaminya. Helin…

143 senior empat mata! part 2

“Hah! Dah balik.. apa lagi minah sebelah tu kirim? Kirim salam? Kirim surat? Atau kirim kuih? Kalau kuih bagus juga... tengah lapar sekarang ni”

Memang sudah menjadi kebiasaan buat Farhan bila saja adiknya pulang dari rumah sebelah. Pasti Helina mengirim sesuatu. Jemu jugak mendengarnya. Tapi kalau Helina mengirimkan makanan, memang habis dimakannya. Pandai pula anak jiran mereka itu memasak, ingatkan tahu nak mengatal je.

“Tak... mulai hari ni abang dah takkan dapat lagi segala jenis kiriman yang membuatkan abang jemu selama ni.. sebab Lina kata, dia dah benci abang.. jadi kiranya, abang dah menang.. abang dah berjaya buat dia benci kat abang.. tahniah.”

Kata Harissa dengan suara cerianya. Haris Farhan tersenyum.

“Akhirnya.. itu yang abang suka dengar.. tapi Tupperware yang Rissa pegang tu, dari dia untuk abang kan.. jadi ertinya tak serik lagi la budak tu nak menggatal..”

“Eh.. tak.. kek keju kegemaran abang ni untuk mak dengan ayah.. untuk abang takde..”

Saja ditekan perkataan kegemaran …